Victor Piturca s-a suparat pe… doua camere de luat vederi


In aceasta seara, la Celje, de la ora 21.45 – in direct la TVR 1, nationala Romaniei are sansa sa se razbune, dupa 6 ani, pe echipa care i-a barat drumul spre Campionatul Mondial din 2002. In stilul deja consacrat, Victor Piturca si-a anulat ultima conferinta de presa, suparandu-se brusc pe niste cameramani. Intr-un oras cunoscut pentru numarul mare de cazinouri, Romania a deplasat o delegatie cu „jucatori“ de elita: Dumitru Dragomir, Giovanni Becali, Victor Piturca…

Reactiile selectionerului sunt destul de greu de anticipat, mai ales cand intra in febra unui meci important. Victor Piturca s-a hotarat sa renunte la conferinta de presa pe care trebuia sa o sustina ieri la Celje, decizand sa intre in silenzio stampa pentru cateva ore. Supararea are la baza un motiv absolut pueril. Piturca a fost deranjat de faptul ca doi operatori de televiziune din România i-au filmat pe jucatorii echipei nationale în momentul în care plecau de la hotelul din Ljubljana, spre Celje, pentru antrenamentul oficial. La finalul antrenamentului oficial, selectionerul a binevoit sa acorde cateva declaratii alaturi de jucatori.
Iesiti din calculele calificarii, slovenii nu se prea omoara cu firea inaintea partidei cu nationala noastra, publicul larg fiind mult mai conectat la concertul celor de la Iron Maiden. Selectionerul Victor Piturca nu pare foarte deranjat de aceasta stare de fapt, pe care de altfel spera sa o speculeze la maximum si sa obtina toate punctele puse in joc. Un procentaj maxim in dubla cu Slovenia sporeste sansele de calificare la Campionatul European ale Romaniei. Intr-un oras renumit pentru densitatea de cazinouri, „jucatorii“ din fruntea delegatiei noastre mizeaza la maximum pe norocul proverbial al lui Piturca, asta pe terenul de joc, la mesele acoperite de postav verde urmand sa fie ceva mai temperati.
Din pacate, multitudinea de accidentari (lipsesc Dica, Radoi, Cocis, Goian si Ghionea) il oblica pe Piturca sa improvizeze mult in linia de mijloc. Un compartiment median cu Petre, Codrea, Dorel Stoica si Rosu nu este unul de la care sa astepti foarte multa fantezie, dar in cele din urma eficienta conteaza. Cunoscuti pentru superstitiile lor, tricolorii au evitat sa dea declaratii la sosirea in Slovenia, la fel procedand si inainte de partida cu Olanda, de la Rotterdam, unde au obtinut un rezultat foarte bun.

Presa slovena ne considera «brazilienii Balcanilor»
Chiar daca publicul nu acorda foarte mare importanta partidei de azi, presa slovena nu a trecut cu vederea aceasta intalnire. Cotidianul sloven Vecer a laudat, în editia sa de ieri, componentii nationalei României, numindu-i „brazilienii Balcanilor“ si avertizând asupra fortei acestora. „Românii sunt încrezatori si prevad deja succesul în fata Sloveniei. Brazilienii Balcanilor au aratat în confruntarea cu Olanda ca s-au maturizat si ca tintesc din nou performanta. Ei au aratat o excelenta disciplina si maturitate tactica la Rotterdam. Nu se tem de istoria experientelor negative din trecut si stiu foarte bine ca actuala echipa a Sloveniei este departe de generatia lui Zahovici, care i-a mâncat în urma cu cinci ani“, a scris cotidianul Vecer, care se întreaba: „Cine îl opreste pe Adrian Mutu?“.“Avem o echipa super“, a titrat cotidianul de sport Ekipa pe prima pagina, referindu-se la unitatea grupului pregatit de Matjaz Kek.

Matjaz Kek: „Vor fi doua meciuri extrem de grele. Trebuie sa stergem impresia mai putin placuta pe care am lasat-o in aceste preliminarii. Primul obiectiv pentru noi este sa înscriem, pentru ca nu putem realiza nimic daca nu facem acest lucru“.
Victor PiTurc~:„Cred ca mâine o sa realizam ce ne-am propus, o victorie sau, în cel mai rau caz, un egal. Foarte placut nu va fi daca nu vom câstiga, dar pâna la urma suntem echipa mai valoroasa acum si victoria trebuie sa fie de partea noastra. Însa trebuie sa demonstram asta si pe teren, nu doar sa vorbim“.

Clasamentul grupei G
1. Olanda    6    4    2    0    8-2    14
2. România    5    3    2    0    10-3    11
3. Bulgaria    5    2    3    0    7-3    9
4. Belarus    5    2    1    2    9-11    7
5. Slovenia    5    1    1    1    4-8    4
6. Albania    5    0    3    2    3-6    3
7. Luxemburg    5    0    0    5    1-9    0