Veltroni sporeste masurile de securitate la Roma, aratand spre romani


Primaria Romei va lua masuri pentru sporirea sigurantei publice în statiile mijloacelor de transport în comun, în gari si parcari, primele zone vizate fiind cele în care au avut loc infractiuni grave savârsite de cetateni români, a anuntat primarul Walter Veltroni, citat de APcom. Planul Primariei din Roma vizeaza 136 de zone în care exista risc sporit de comitere a unor infractiuni. Walter Veltroni a selectat 25 de locuri în care masurile vor fi implementate prioritar, pâna la 30 iunie. Printre acestea figureaza gara Tor di Quinto, unde în octombrie a fost ucisa Giovanna Reggiani (crima pentru care a fost arestat Romulus Mailat), si zona Nomentana, scena unei reglari de conturi între imigranti români.

Securizarea primelor 25 de zone va costa 6 milioane de euro, afirma primarul Veltroni: “Dorim sa le oferim toate garantiile cetatenilor pentru a folosi fara riscuri, la orice ora, mijloacele de transport. Este o interventie costisitoare, dar esentiala pentru a le garanta, mai ales femeilor, conditii bune pentru circulatia cu transportul în comun”.

Planul pentru cresterea sigurantei va fi aplicat în principal în gari, statii de metrou, de autobuz, de tramvai, parcari, puncte unde se termina traseele mijloacelor de transport, pasaje pietonale. Masurile de securizare prevad iluminarea stradala, montarea a 400 de camere de supraveghere si instalarea a 80 de telefoane pentru apeluri de urgenta.