Teodor Atanasiu a mintit cu casa!Presedintele AVAS inlocuieste “Matusa Tamara” cu “Socrul Superman”


Pe modelul “matusa Tamara”, cånd e vorba sa-si justifice averea, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, foloseste rudele. El uzeaza numele familiei Bijboaca, o familie onesta, de cadre didactice, parintii sotiei sale. Atanasiu sustine ca el nu a avut decåt un mic aport la construirea vilei pe care o are in Alba Iulia. Datele oficiale si declaratiile socrului sau il contrazic. Avånd in vedere cine este personajul insa, o noua minciuna nu ne mai surprinde.

“In primul rand, vreau sa va spun ca, in momentul cand
m-am recasatorit, contrar tuturor magariilor spuse in presa, sotia mea avea, de la parintii ei, un teren in Alba Iulia si o casa inceputa, in constructie, pe care am finaliza-t-o. Nu o vila de lux si nu mi-a crescut peste noapte. Nu am nici o vina ca declaratia de avere trebuie facuta pe ce ai tu si sotia”, a declarat presedintele AVAS la emisiunea „Sinteza Zilei“ de pe Antena 3, din 28 ianuarie 2008, raspunzand intrebarilor moderatorului Mihai Gadea.

Minciuni in fals, stimabile!
Teodor Atanasiu s-a casatorit cu Laura Maria Atanasiu, fosta Bijboaca, in data de 29 octombrie 2005. La data casatoriei, sotia sa detinea, conform extraselor de carte funciara, un teren de 422 mp, cumparat de la un membru al familiei. Pe acest teren a fost construita vila familiei Atanasiu. Daca pana aici presedintele AVAS a respectat adevarul, restul afirmatiilor sunt minciuni. Autorizatia de construire pentru vila a fost eliberata de biroul de specialitate din cadrul Primariei Alba Iulia in data de 24 octombrie 2005, cu doar cinci zile inainte de nunta tomnaticului ginerica Atanasiu. O sa mai facem o “magarie”, afirmand ca este imposibil ca de luni 24 octombrie si pana sambata 29 octombrie sa fie ridicata o casa de tipul celei pe care o detin Teodor Atanasiu si sotia, chiar fara finisajele pe care le-ar fi facut presedintele AVAS. Domnul Bijboaca, socrul lui Atanasiu, ne-a confirmat ca nu a fost inceputa constructia casei inainte de obtinerea autorizatiei de construire.

Atanasiu este prea modest si cand vorbeste despre cladire. Hai sa fim de acord ca nu este o vila “de lux”, ca sa-i facem pe plac, dar nici o casa de angajat la stat nu prea seamana. In autorizatia de constructie se vorbeste despre o suprafata desfasurata de peste 360 de metri patrati si o suprafata utila de 289 mp. Este un pic mai mare decat apartamentul pe care il detinea ca director de fabrica sau presedinte de consiliu judetean, care avea o suprafata de 80 mp, sau decat treimea din casa de vacanta de la Cugir, care are, in total, 200 mp.

Pana la urma, se pare ca “locuinta de bugetar” are vreo 320 mp, iar ca estimare de pret pentru constructie, proiectantul a pus suma de 2,3 miliarde de lei vechi. Asta ar insemna cam 200 euro/mp, mult sub preturile de cost de pe piata constructiilor. Un calcul de cost deloc exagerat pentru o casa de locuit, care sa nu se incadreze la categoria lux, aduce metrul patrat de constructie la nivel de 500-550 euro/mp.

«Matusa Tamara» a pus umarul
Incercand sa aflam datele de contact ale socrilor lui Teodor Atanasiu, am luat legatura cu mai multe persoane din Alba Iulia. Toti cei pe care i-am contactat ne-au vorbit foarte frumos despre aceasta familie, onesta si cumsecade. Ne-am convins ca este adevarat dupa ce am luat legatura cu domnul Bijboaca, socrul presedintelui AVAS. Acesta nu stia ca ginerele sau a spus ca ar fi primit casa “in constructie” de la el. Ne-a declarat ca, intr-adevar, el si familia sa au contribuit la casa, dar a precizat ca nu stie in ce masura, pentru ca nu a facut niciodata un calcul. In permanenta, asa cum ne si asteptam, el a incercat sa-si protejeze fiica si pe sotul acesteia. Ne-a spus ca a muncit la ridicarea casei si ca pentru constructie au fost folositi banii pe care sotii Atanasiu i-au primit la nunta si bani din salariile lor. Nu a putut sa ne spuna despre ce sume e vorba si nici in declaratia de avere a lui Atanasiu nu apar sumele primite cadou de nunta, desi avea obligatia sa le precizeze daca depaseau 300 de euro. Cum omisiunile sunt insa o constanta in declaratiile de avere si interese ale lui Teodor Atanasiu, nu este nici o surpriza.