Primarul PDL din Târgu-Mures: „I-as da afara pe toti prefectii!”


Dorin Florea, care e si presedinte al PDL Mures, vrea sa schimbe legea pentru a-i putea da afara pe toti prefectii din tara, numiti in timpul guvernarii Tariceanu

Foto: Eliodor Moldovan/Informatia de Mures
Primarul municipiului Târgu-Mures, Dorin Florea, care detine si calitatea de presedinte al organizatiei judetene a PDL, a declarat, la ultima conferinta de presa a primariei, ca in eventualitatea in care PDL va ajunge la putere, va cere schimbarea legii referitoare la prefecti. Mai concret, Dorin Florea a afirmat ca isi doreste ca, prin schimbarea legii, sa fie posibila schimbarea din functie a prefectilor. „I-as da afara pe toti”, a punctat edilul Târgu-Muresului. Acesta este extrem de optimist in ceea ce priveste potenta electorala a PDL, afirmând ca formatiunea sa poate obtine cel putin 51% din voturi, la urmatoarele alegeri parlamentare.  

Primarul si prefectul, soarecele si pisica
In judetul Mures este de notorietate conflictul deschis dintre primarul Florea si prefectul judetului, Ciprian Minodor Dobre, fost membru al PNL. Referindu-se la inamicul sau de pe plan local, Dorin Florea a declarat ca „il voi da afara din prefectura, cu tot neamul lui” si ca la fel va proceda si cu sefii institutiilor descentralizate ale statului, numiti tot pe criterii exclusiv politice. Iritat de nenumaratele atacuri la adresa sa, lansate de catre primarul Florea, prefectul Dobre a anuntat, inca de anul trecut, ca el nu va mai comenta in nici un fel, niciodata, la vreo afirmatie a lui Dorin Florea.