Patrik, fiul Elodiei, ar putea fi incredintat surorii lui Cioaca


Fiul lui Cristian Cioaca ar putea fi incredintat surorii politistului. Decizia finala va trebui luata de Tribunalul pentru Minori din Brasov, care va tine cont de avizul dat de Directia pentru Protectia Copilului. Cioaca va mai sta in arest insa påna la pronuntarea unei sentinte de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la recursul declarat de procurori impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care sotul Elodiei a fost eliberat sub control judiciar.

Directia pentru Protectia Copilului Brasov a dat aviz favorabil surorii lui Cristian Cioaca in ceea ce priveste plasamentul micutului Patrik pe perioada in care tatal sau este in arest. Decizia finala privind familia in grija careia va fi incredintat  copilul o va lua insa Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov. „Atât familia Ghinescu, cât si familia Ene au solicitat plasamentul minorului. La nivelul Directiei s-au adunat aceste cereri si anchete sociale facute la cele doua familii. “In momentul in care se constituie acest dosar, noi il vom inainta Tribunalului de Minori si Familie. Insa la depunerea dosarului, noi trebuie sa formulam un punct de vedere. Iar in acest caz punctul nostru de vedere este favorabil familiei Ene din urmatoarele motive. Tatal si-a manifestat explicit acordul pentru plasamentul copilului la sora sa, dând o declaratie in scris in acest sens. In plus, in ultimele cinci luni copilul s-a aflat in grija bunicilor paterni, a matusii si unchiului paterni, care i-au oferit afectiune, atentie si  au cautat ca minorul sa nu fie expus la imaginile din mass-media. Plasamentul la matusa si unchiul patern ar exclude riscul de a fi creata o imagine negativa tatalui, in conditiile in care acesta ar ramâne arestat. Noi ne-am manifestat optiunea, dar decizia de incredintare revine exclusiv Tribunalului pentru Minori“, a spus Mihaela Maxim, directorul Directiei pentru Protectia Copilului Brasov.

Si parintii Elodiei vor copilul
Parintii Elodiei Ghinescu au depus  si ei o cerere de incredintare a copilului. Fratele avocatei Elodia Ghinescu s-a aratat surprins de avizul dat de DGASPC Brasov. „Eu acum aud acest lucru. Ma abtin sa comentez pe acest subiect. Eu sper ca instanta sa ia o alta decizie, pentru ca asa este normal“, a spus Robert Ghinescu, unchiul matern al micutului Patrik.  Tribunalul pentru Minori asteapta acum judecarea recursului in ceea ce priveste eliberarea sub control judiciar a lui Cristian Cioaca. Daca Inalta Curte de Casatie si Justitie va decide eliberarea politistului, atunci nu se mai pune problema plasamentului minorului.

Cristian Cioaca afla astazi cand se discuta recursul impotriva eliberarii sale
Dosarul privind eliberarea sub control judiciar a lui Cristian Cioaca urmeaza sa ajunga azi pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde va primi un termen in vederea discutarii recursului declarat de procurori, informeaza biroul de presa al instantei supreme. Curtea de Apel Brasov, care a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Cristian Cioaca, a respectat termenul de 24 de ore, reglementat de lege pentru trimiterea dosarului, insa ieri, la inchiderea editiei, instanta suprema inca astepta sosirea dosarului. Sotul avocatei disparute Elodia Ghinescu va ramane in arest pana la solutionarea dosarului aflat in recurs.

Hanibal Dumitrascu: «Copilul va avea probleme de adaptare in societate»
“Aflat in mijlocul dezbaterilor pentru tutela si mai ales in mijlocul scandalului declansat de disparitia mamei sale, copilul familiei Cioaca are toate sansele de a fi foarte afectat in dezvoltarea sa psihologica. Aflat la o varsta la care se identifica cu parintii sai, acest copil se poate raporta la parinti intr-un mod tragic: tatal – posibil criminal, iar mama – disparuta sau ucisa”, ne-a declarat psihologul Hanibal Dumitrascu. Perspectivele copilului sunt sumbre, exista sanse mari ca acesta sa dezvolte tulburari de personalitate. “Ii va fi deosebit de greu ca si adolescent sa se raporteze la familie sau chiar la sine si va avea probleme de adaptare in societate”, a mai declarat acesta. Indiferent daca tutela copilului va fi acordata familiei tatalui sau celei a mamei, copilul va avea de suferit, nestiind cum sa impace variantele contradictorii ce ii vor fi expuse de cele doua familii. “Copilul este totusi foarte mic, acesta putand fi un avantaj, pentru ca la aceasta varsta nu resimte drama la amploarea reala. Se poate spera ca dezvoltarea sa psihologica nu va fi deosebit de grav afectata atat timp cat cei care il vor avea in grija vor avea constiinciozitatea si taria de caracter de a proteja copilul”, a conchis psihologul Hanibal Dumitrascu.