Boc refuză negocierile cu PSD pentru susţinerea moţiunii


Preşedintele PD, Emil Boc, precizează, într-un comunicat remis sâmbătă NewsIn, că formaţiunea pe care o conduce nu va negocia cu PSD susţinerea moţiunii de cenzură la adresa Cabinetului Tăriceanu II. "Partidul Democrat nu va purta niciun fel de negocieri cu Partidul Social Democrat pentru susţinerea moţiunii de cenzură pe care o iniţiază la adresa Guvernului", spune Boc. El subliniază că una dintre raţiunii moţiunii iniţiate de PD este tocmai aceea că transparentizarea relaţiei dintre cele două formaţiuni trebuie să se producă . Dacă PSD şi PNL iniţiază negocieri pentru crearea unei majorităţi parlamentare care să asigure stabilitate Guvernului Tăriceanu, este un act firesc şi aşteptat, conchide Boc. O întâlnire în PSD şi PNL nu a fost până în acest moment confirmată de liberali, având în vedere că Mircea Geoană a anunţat că PSD nu susţine moţiunea.

PSD crede că moţiunea va ţine Cabinetul Tăriceanu la putere

Moţiunea de cenzură a PD nu este utilă pentru că nu are cum să treacă de Parlament, a declarat, vineri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a adăugat că partidul său nu vrea să intre într-o logică de declanşare a alegerilor anticipate. “Este clar că este o moţiune inutilă. Nu este utilă deorece această moţiune, care se referă strict la referendumul de la 19 mai, nu are cum să treacă de Parlament. O moţiune de cenzură la adresa unui Guvern se referă la activitatea unui Guvern şi la motivele pe care un grup de parlamentari le consideră ca fiind necesare pentru căderea unui Guvern”, a explicat Geoană, care a adăugat că, din acest punct de vedere, moţiunea democraţilor nu are decât un singur scop – “să perpetueze prezenţa Guvernului Tăriceanul până în sesiunea parlamentară următoare”. “De aceea cred că aceste decizii cu privire la moţiuni sau la alte măsuri politice trebuie făcute după ce se termină runda de consultări între preşedinte cu partidele parlamentare, între primul-ministru şi partidele parlamentare. PSD nu va intra într-o logică de declanşare a alegerilor anticipate”, a susţinut liderul PSD, care a adăugat că nu ar fi un lucru bun pentru România să stea un an şi jumătate numai în alegeri.

Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, pentru Agenţia NewsIn, că liderul senatorilor"nu doreşte să comenteze în acest moment situaţia creată de grupurile parlamentare ale PD în dorinţa lor de a depune o moţiune de cenzură, dar, împreună şi de comun acord cu preşedintele Camerei Deputaţilor, vor convoca, luni, la amiază, Birourile permanente reunite" ale Parlamentului.


Lucica, de la Turism, vrea să închidă Olimpul

Reprezentanţii Ministerului Turismului, prezenţi sâmbătă pe litoral, s-au declarat nemulţumiţi de starea staţiunii Olimp înainte de deschiderea sezonului estival şi au afirmat că vor avea discuţii cu conducerea AVAS pentru o privatizarea cât mai rapidă a staţiunii."Dacă aş putea, aş închide staţiunea Olimp", a declarat, sâmbătă, Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul Turismului. La rândul său, ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi, a declarat, după vizitarea complexelor de pe litoral, că va discuta cu preşedintele AVAS pentru accelerarea privatizării staţiunii Olimp, după ce a constatat că implicarea capitalului privat pe litoral a dus la îmbunătăţirea condiţiilor oferite turiştilor. Oficialii din Turism au mai spus că vor cere Guvernului implicarea Poliţiei în acţiunile de control pe litoral referitoare la construcţiile realizate după data de 15 mai. AVAS a vândut în luna martie Complexul Neptun, parte a societăţii Olimp Estival 2002, societăţii Grand Plaza Hotel SA Bucureşti, parte a grupului Howard Johnson. Cu banii obţinuţi din vânzarea activului, societatea Olimp urma să îşi plătească datoriile şi să investească în celelalte active: hotelurile Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic, pe care le mai deţine societatea Olimp Estival 2002.

AVAS a devenit, în august 2006, acţionarul majoritar al societăţii, cu 54% din capitalul social, prin transferul acesteia de la RA-APPS.